Beharangozó: Júliusi nemzetközi konferencia

2019. július 20-án, szombaton, 10-18 óráig tartjuk „Az utak találkoznak” címmel nemzetközi konferenciánkat. A helyszín Miskolcon a Vörösmarty Művelődési Ház. A rendezvényen betekintést adunk a projekt időszaka alatt elért eredményeinkbe.

A projekt keretét az a változtató jellegű, nyílt, kooperatív akciókutatás adta, melynek témája egy komplex esélyteremtő társadalmi felzárkózási modell kialakítása, kipróbálása, eredményeinek terjesztése.

A projekt keretében végzett akciókutatás célja nem állt meg a feltárás és megértés szintjén, hanem közvetlenül a változtatást céloztuk meg. Olyan gyakorlati produktumot kívántunk létrehozni módszertan formájában, amely már rövid távon is hasznosul, hosszú távon pedig, a projekt utóéletében, jelentős társadalmi hatást eredményezhet.

A munka során a résztvevőkkel, partnereinkkel közösen megalkottunk egy olyan módszertani alapot, ami alkalmas arra, hogy emberek és csoportok összefogását minőségi módon támogassa.  Az alkotás során mindvégig tartottuk magunkat ahhoz, hogy mindenki egyszerre kutató és kutatott, alakító és formált, megfigyelő és önfeltáró, a résztvevők interakcióban vannak és interpretációik formálják a folyamatot valamint részesednek a létrehozott tudásból is.

Akciókutatásunk és a létrehozott módszertan sajátossága, hogy a csoport belső dinamikája adja az elsődleges tapasztalati és tanulási lehetőséget és a létrehozott eredmények is erre vonatkoznak, miközben pontosan látjuk és figyelembe vesszük a belső viszonyokat befolyásoló, a tagok személyes „külső” környezetéből hozott hatásokat.

A konferencia során élményszerű ízelítőt adunk a módszertanból, facilitált kiscsoportos munkák keretében. A meghívottak elsősorban azok a szakértők és az általuk hozott vendégeik, akik a két év során találkoztak velünk és van már információjuk a munkánkról.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s