ErőMűvész

img_8707Uniós Támogatással szervezett művészeti táborokat és szakköröket az Erőmű Kortárs Művészeti Egyesület miskolci, kisgyőri és ózdi gyermekeknek.

Az „Erőművész” nevet viselő – TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0497 azonosító számú – projektet 2014 szeptemberében indította az egyesület, öt nevelési-oktatási intézménnyel együttműködve. A 24,9 millió forint európai uniós támogatás segítségével a projekt célja volt, hogy a diákok, illetve az óvodás korú gyermekek részére egy olyan művészet szemléletet alapozzon meg, ahol kényelmesen megfér egymás mellett a hagyományos alkotóművészet és a rendhagyó, kortárs alkotóművészet is. Nemcsak, hogy megfér, de egymásra is épül. Az „Erőművész” két típusú tevékenységet valósított meg: tematikus heteket és szakköröket szervezett. A tematikus hetek két témakörre fókuszáltak. A 2014/2015-ös első félévben az „Örökségünk” népművészeti táborok során igyekeztek a hagyományokon alapuló népművészetet megismertetni a diákokkal, míg a második félévben megvalósuló „ErőMűvész” tábor a rendhagyó kifejezésmódokat mutatta be a résztvevők számára. A szakkörök során népi kismester segítségével különböző technikákkal ismerkedtek meg a gyerekek és ezeken keresztül sikert megvalósítani a közös művészeti nevelést az intézmények pedagógusaival együttműködve.

A projekt során több száz gyermek vett részt a táborokban, szakkörökön. Megismerkedhettek és elsajátíthatták a különböző kézműves technikák alapjait, valamint összevethették a hagyományos, népművészetet a kortárs művészet kifejezésmódjaival.

Mindezeken túl a projekt során az adott intézményekkel kialakított személyes és szakmai kapcsolatokra tett szert az egyesület, továbbá számos tapasztalatra, ismeretre és rutinra is.

logo2

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: