ErőMűvész

img_8707Uniós Támogatással szervezett művészeti táborokat és szakköröket az Erőmű Kortárs Művészeti Egyesület miskolci, kisgyőri és ózdi gyermekeknek.

Az „Erőművész” nevet viselő – TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0497 azonosító számú – projektet 2014 szeptemberében indította az egyesület, öt nevelési-oktatási intézménnyel együttműködve. A 24,9 millió forint európai uniós támogatás segítségével a projekt célja volt, hogy a diákok, illetve az óvodás korú gyermekek részére egy olyan művészet szemléletet alapozzon meg, ahol kényelmesen megfér egymás mellett a hagyományos alkotóművészet és a rendhagyó, kortárs alkotóművészet is. Nemcsak, hogy megfér, de egymásra is épül. Az „Erőművész” két típusú tevékenységet valósított meg: tematikus heteket és szakköröket szervezett. A tematikus hetek két témakörre fókuszáltak. A 2014/2015-ös első félévben az „Örökségünk” népművészeti táborok során igyekeztek a hagyományokon alapuló népművészetet megismertetni a diákokkal, míg a második félévben megvalósuló „ErőMűvész” tábor a rendhagyó kifejezésmódokat mutatta be a résztvevők számára. A szakkörök során népi kismester segítségével különböző technikákkal ismerkedtek meg a gyerekek és ezeken keresztül sikert megvalósítani a közös művészeti nevelést az intézmények pedagógusaival együttműködve.

A projekt során több száz gyermek vett részt a táborokban, szakkörökön. Megismerkedhettek és elsajátíthatták a különböző kézműves technikák alapjait, valamint összevethették a hagyományos, népművészetet a kortárs művészet kifejezésmódjaival.

Mindezeken túl a projekt során az adott intézményekkel kialakított személyes és szakmai kapcsolatokra tett szert az egyesület, továbbá számos tapasztalatra, ismeretre és rutinra is.

logo2

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

%d blogger ezt kedveli: