Inspiráció az összegző szakaszra: Az élő rendszer

Az élő rendszereknek 3 tulajdonsága van: 1.) lelki közösség (intim gondolatok és érzések megosztása) 2.) különbözőség és 3.) önalkotás.

Megérthetjük az élő rendszer lényegét, ha a test-tudatosságunkat használjuk. A testünk a legközvetlenebb és legintimebb élő rendszer, amellyel kapcsolatban vagyunk. A testünkben részek vannak a részeken belül, amelyek egy nagyobb egészet alkotnak. Úgy tekintjük a csoportot, mint egy testet, amely élő rendszer.

Minden élő rendszer különböző részekből áll, amelyben a részek összekapcsolódnak, hogy egy konvergens egészet alkossanak. Ezek a részek dinamikus kapcsolatban vannak és egy olyan alapvető mintázatot alkotnak, amelyben folyamatosan teremtenek, változnak és kibontják egymást, annak érdekében, hogy az életet szolgálják.

Megtanítjuk a csoportokat arra, hogy élő rendszerként növekedjenek.  Mindez lehetséges szívből jövő jószándékkal és szakszerű beavatkozással. Hisszük, hogy az emberi létezők alapvetően jók, ezért olyan struktúrákra és szervezeti folyamatokra van szükség, amik erre az alapvető jóságra reflektálnak, arra csatolnak vissza, tehát végső soron azt teremtik is.

A földi civilizáció jelenlegi helyzetében ebben nincs választásunk.  Sokkal inkább, mint bármikor, az életünk minősége attól függ, hogy mennyire vagyunk képesek együtt dolgozni és és gondját viselni a Földnek.

A legalapvetőbb szükséglete minden élő létezőnek, ezért a legfontosabb feladatunk, amikor ilyen csoportokat hozunk össze, az egészség és a növekedés.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s