M3 projekttalálkozó – 6. nap beszámoló – tanulmányút (2019.02.16.)

A Veszprémi székhellyel jegyzett Megoldom Veled Szociális Szövetkezet képviselőivel Budapesten találkoztunk. Megismerkedtünk legújabb kezdeményezésükkel, aminek a munkaneve: portál projekt. A projekt során egy humán szolgáltatókat összekapcsoló komplex honlap indításán dolgoznak. Jelenleg még tervezési szakaszban van és az egyeztetések Budapesten zajlanak. Bemutatták a honlap célját és felépítését. Körképet adtak arról is, hogy milyen ehhez hasonló, működő vagy indítás előtt lévő magyar portálokról tudnak.

Jó gyakorlatként megosztották velünk az értékelési rendszerük tervét és működésmódját, melynek lényege, hogy a regisztrált tagokat az önszabályozó működés felé segítse. Szintén jó gyakorlatként említették a szolgáltatás informatikai hátterének biztosításához indított forrásteremtési megoldásukat, ami vegyesen befektetési, támogatási, crowdsourcing és közösségi finanszírozási (kickstarter) elemeket tartalmaz. A szakértői csapat egyetértett abban, hogy komoly együttműködési lehetőség van a portál és az általunk fejlesztett módszertan között, mert kölcsönösen támogatni tudjuk egymást befektetett munkával, szakértelemmel és módszertanokkal.