Februári műhelytalálkozó – 4-5. nap, műhelymunka

A mai és a tegnapi napon folytattuk a szakértőink fejlesztési javaslatainak feldolgozását. Fő témánk a módszertan praktikus lépésekre bontása volt. Megalkottuk a módszertan stratégiai kulcspontjait és az ahhoz tartozó kritériumokat. Kigyűjtöttük azokat az értékeket, amiket támogatni akarunk a családokban és a közösségekben: bizalom, őszinteség, összetartás. Ennek során nagy figyelmet szenteltünk a tréningen tapasztaltaknak, annak a kulcspontnak, ahogyan a kritikából feladat lesz, a hiány érzésből építő javaslat. Elkezdtük a hatékonyság mérésének kidolgozását és a minőség gondozás folyamatának kialakítását.

Ezt követően lezártuk a harmadik ciklust egy visszatekintéssel és meghatároztuk az összegző ciklus indításának paramétereit. Feladatunknak érezzük a záró tanulmányhoz szükséges “brief” megírását, melyben megfogalmazzuk az elvárásainkat és a kulcs témákat. Ezt a résztvevők a következő találkozóig vállalták, hogy átgondolják, a találkozók közti önálló munka részeként. Nem írtunk elő magunknak olyan írásos formát erre a „házi feladatra”, amely a teljes feladatleírás komplett megfogalmazására vonatkozik, ugyanakkor a vázlatpontok elkészítését írásban, igen.  A különböző vázlatok egyesítése a következő találkozó műhelymunkájának feladata lesz.

%d blogger ezt kedveli: