Előhangoló a tréning témájára

Kedves résztvevőink! Következő alkalommal a tréning keretében szeretnénk a közös tudati és figyelmi terünkbe hozni a „feszültség” fogalmát. Ehhez fogadjátok szeretettel ezt az írást, kitekintésként a TEAL szervezetek világából:

Van egy szó, amely gyakran előjön a Teal úttörőitől: az érzékelés. Mindannyian természetes érzékelők vagyunk; tehetségünk van arra, hogy észre vegyük, hogy valami nem működik olyan jól, mint ahogy működhetne, vagy amikor új lehetőség nyílik. Az önigazgatással (self-management) mindenki lehet érzékelő és változást kezdeményezhet – ugyanúgy, mint egy élő szervezetben, minden sejt érzékeli a környezetét, és képes figyelmeztetni a szervezetet a szükséges változásra. Nem tudjuk abbahagyni az érzékelést. Az érzékelés mindenütt történik, egész idő alatt, de a hagyományos szervezeteknél az információk gyakran kiszűrésre kerülnek és csak a szervezeti hierarchia csúcsán észlelt jeleket hasznosítják, így sajnos gyakran távolra kerültek a valóságtól.  Pedig minden ember egy természetesen tehetséges szenzor, Igaz ugyanakkor, hogy növelhetjük a gyakorlatban való érzékenységünket. Különösen a meditatív vagy spirituális gyakorlatok segíthetnek abban, hogy távol tartsuk magunkat az énközpontú szükségletektől, és megcsapoljuk a szélesebb értelemben vett bölcsességforrásokat.

A „feszültség” szót tehát ebben az értelemben használva: „érzékelem, hogy valami nem működik olyan jól, mint ahogy működhetne”, kérünk minden kedves partnerünket és résztvevőnket, gondolják át saját érzékelt feszültségeiket és hozzák alapanyagként a tréningre.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s