M4 projekttalálkozó – 6. nap beszámoló – tanulmányút (2019.04.27.)

„A Szakrális Magyarország eszménye, egy olyan múltat, jelent, jövőt összekötő létmodell, amely a múlt legjobb gyakorlatait, a jelen elvárásaival és a jövő kihívásaival ötvözi. A legősibb szakrális lételveket viszi át a gyakorlatba, a XXI. századi tudományos és technikai vívmányok alkalmazása mellett, egy élhető, gondoskodó, fenntartható, igazság alapú, boldog jövő érdekében.” – írja magáról honlapjukon a Sacra Hungarorum csoport.

Látogatásunk során megtudtuk, hogy a csoport elsődleges feladatának érzi, hogy a ma, Magyarországon, reform céllal indított mozgalmakat egységes keretbe foglalja. Ez a keret – mint megtudtuk – a saját univerzális törvény gyűjteményükön alapul.

Ugyanakkor ki kell mondanunk, hogy a teljes projekt eddigi legtanulságosabb találkozóján vett részt a csapatunk. A honlapon felsorolt eszmények közül sajnos keveset vettünk észre a gyakorlatban működni. A csoport hangos és terméketlen vitákba bonyolódott. Ezzel az idő is elszaladt, érdemi bemutatkozás nélkül. Így telt el az előadásra fordított idő.

A kiscsoportos munkán némileg kárpótoltak minket, ott volt alkalmunk bemutatkozni és találkozni néhány kiemelkedő személyiséggel. Két témában tanultunk sokat. Az első a pénzügyi fenntarthatóság a szociális feladatokat ellátó szervezetek esetében, hálózatba szerveződéssel. A második egészségmegőrző találmányok felhasználása a mentálhigiénés munkában.

A látogatás után szüksége volt a csapatnak, hogy röviden megbeszéljük az élményeinket. Tanulságként levontuk: nagyon fontos a módszertanunk, amin dolgozunk és a tréning, amin keresztül megyünk. Eldöntöttük, hogy az összegző szakaszt követően, felajánljuk a módszertanunkat minden megismert szervezet számára kipróbálásra. Ez nekünk gyakorlás és teszt üzemmód, nekik pedig fejlődési lehetőség.

Összességében elmondható, hogy büszkék vagyunk a csapatra, mert sikerült egy gyenge helyzetet is maximális tanulássá formálni és építő keretbe helyezni és ebből inspirációt nyerni.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s