Ráhangolódás a februári műhelytalálkozóra

Alighogy lezajlott a januári találkozó, ismét rendezvényre készülünk. Február 11-től, új résztvevőkkel gazdagodva folytatjuk a munkát. Ez alkalommal is tartunk majd tréninget, ahol összegzésre alkalmas technikákat fogunk tanulni. A tanulmányút során MegoldOM Veled Szociális Szövetkezetet látogatjuk meg. A cél ismét jó gyakorlat csere és a két szervezet munkásságának megismerése. A műhelymunka során folytatjuk majd az akciókutatás összegző szakaszának indítását és a harmadik ciklus reflexióját.

Gondolatindítónak megosztjuk azt a víziót, amit a MegoldOM Szövetkezet a társadalami vállalkozásokról megfogalmazott. Az új megközelítés következményeit, hamarosan megismerhetjük:

„Minden ember Vállalkozó. Vállalkozása: az élete a társadalomban. A társadalom emberekből, mint sejtekből álló élőlény, akinek az életminősége attól függ, hogy hogyan tudja szabályozni a testét alkotó sejtjei szövetekbe szerveződését és a szöveteknek a társadalom számára fontos és időszerű feladatok elvégzését. Ezt a szabályozási folyamatot vállalkozási tudománynak nevezzük. A vállalkozóknak azt a rétegét, akik kiemelkedően érzékenyek a társadalmi feladatokra, és a társadalom fejlesztésére: Társadalmi Vállalkozóknak nevezzük.”

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

%d blogger ezt kedveli: