Ráhangolódás a januári műhelytalálkozóra

Január 28-án ismét nemzetközi műhelytalálkozóra gyűlünk össze, Miskolcon. A rendezvény 7 napos lesz. A tréning témája továbbra is az üzenetek megértése (TE fókusz), az üzenetek átadása (ÉN fókusz) és a két ember között keletkező viszony (én és te EGYÜTT) kezelése lesz. A műhelymunka során folytatjuk az akciókutatást. A harmadik ciklusra való reflexióval. Ismét lesz szakmai bemutatkozó nap és tanulmányút is. A tanulmányút során ezúttal a Humanisztikus Korszak Alapítványt látogatjuk meg.

Ráhangolódásként ezúttal a Humanisztikus Korszak Alapítvány vezetőjének, Honti Lászlónak egy írásából idézünk. Hamarosan alkalmunk lesz megvitatni.

„Alap-érzésünk és észlelésünk, hogy a társadalmi evolúció megrekedt, és a Humanisztikus Korszak Alapítvány első feladata, hogy ebből a zsákutcából a társadalmat kibillentse. Ezt a társadalom innováció programjával valósítjuk meg. Kialakítottuk az innováció tudományát és az innovatív képesség: a kreativitás fejlesztésének tréningjét. Ahhoz azonban, hogy ezt a programot meg tudjuk valósítani, a társadalomtudományt, sőt valamennyi tudományágat is meg kellett újítanunk, mert a tudományt érintette legjobban a társadalmi fejlődés megrekedése. A megújított tudománnyal a megújított társadalom kialakítására és működtetésére informatikai rendszereket alkotunk meg amelyek a vállalkozásokból alakuló klaszterek működtetői is. Ehhez azonban az informatikai mérnökség tudományát is meg kell újítanunk. Az OptimumTársadalomban ugyanis a társadalom szervezési és szabályozási folyamatai teljesen automatizáltak, intézmények és személyek közvetlen részvétele nélkül, kibernetikai műhelyek szoftveres algoritmusaival intéződnek. Az OptimumTársadalom azért van, hogy az egyén minél hasznosabb lehessen a társadalom többi tagja számára, azaz az emberek minél több TársadalmiÉrtéket teremthessenek egymás számára. Lényeges az OptimumTársadalomban az is, hogy a hagyományosnál jóval magasabb etikai és morális szintet teremt meg az emberi kapcsolatok számára. Olyan embert, aki felelősséget vállal szeretteiért, aki mentora, szellemi vezetője, lelki támasza, segítője lesz az emberi kapcsolatainak sorban.”

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s