M1 projekttalálkozó – 7. nap beszámoló – műhelykonferencia (2018.07.31.) – Barátság, mint létforma

Szakmai bemutatkozó napot, azaz MűhelyKonferenciát tartottunk. A projekt szakmai vezetője összefoglalta, a megjelent érdeklődők számára az akciókutatás fő állomásait a kezdetektől a mostani részeredményekig.

Ezt követően a főszerep a Barátok polgári társulást képviselő két szakértőnké volt, akik prezentációjukban az elmúlt 6 nap közös következtetéseit foglalták össze és a következő lépéseket. Elmondták, hogy saját szervezetük számára fontos mérföldkövet jelenthet, hogy az itt kidolgozott módszerrel a kommunikáció mélyebb szintjére léphetnek. Vállalták, hogy kapcsolatba lépnek a másik két szlovák szervezet képviselőjével, hogy személyesen adják át tapasztalataikat.

A feltett kérdésekre reagálva kitértek arra, hogy a módszertan, aminek alapjait leraktuk mozgalommá növekedhet, amennyiben következetesen építjük és népszerűsítjük, valamint webes felületen is elérhetővé tesszük és vállalták, hogy javaslatot tesznek az ezirányú továbbfejlesztés lépéseire is.