M1 projekttalálkozó – 1. nap beszámoló – műhelymunka (2018.07.25.) – Friss szemmel az első nap élménye

Miskolczi László Ákos, újonnan csatlakozó résztvevő élménybeszámolója:

A komótos gyülekezést követően, már az ebéd alatt úgy éreztem, hogy „jó helyen járok”, olyan fontos találkozásokat éltem át néhány résztvevővel történő beszélgetésben. Újonnan csatlakozóként az első műhelymunkánk során megtapasztaltam az elmélyült közös munka élményét. Úgy éreztem, hogy a nyitókörrel túl sok idő megy el, de később ez hasznosnak bizonyult, hiszen itt sokat tudtam meg a többiek mindennapjairól, ráadásul azt az időt bőven kárpótolta az utána következő beszámolók információ áradata, ahol arról meséltek, hogy a megbeszélt „házi feladat” elvégzése közben milyen nehézségekkel kerültek szembe – igen, főként nehézségekről meséltek és az igazi mély párbeszéd hiányáról panaszkodtak, ami összehasonlítva a saját tapasztalataimmal, meg tudok érteni. Ezért volt felemelő élmény számomra a projekt csapat nyitó beszéde, ahol egy saját módszertani ötletet harangoztak be, ami képes megragadni az elhangzottak gyökerét és amit az itt eltöltött néhány nap alatt megismerhetünk és amihez hozzászólhatunk.  Kíváncsian várom tehát a folytatást.