Bemutatkozik a Szávitri Alapítvány

Örömmel mutatjuk be az április műhelykonferenciánk során projektünkhöz csatlakozott Szávitri Alapítványt. A Szávitri Alapítvány munkatársai hosszú évek óta azon dolgoznak, hogy társadalmunkat harmonikus családok alkossák, hogy egy olyan közösség részei lehessünk, amely egészséges családokból, egészséges szülő-gyermek kapcsolatok láncolatából áll. Ehhez kiemelten fontosnak tartják a nők testi, lelki, szellemi egészségének, épségének és teljességének a megőrzését; a gyermekek egészséges testi, lelki fejlődésének elősegítését; a nők társadalmi szerepének újraértékelését. Munkájuk során főként a tradicionális női értékek újratanítására; önismereti technikák tanítására; az életszerepek helyes felismerésére; lelki higiénés oktatásokra; az iskolarendszeren kívüli oktatási formákra (előadások, tanfolyamok, kurzusok) helyezik a hangsúlyt.

Az utóbbi időben fókuszuk a meseterápia felé fordult, a Meseközpont módszertanát alkalmazva a miskolci és környékbeli hátrányos helyzetű gyerekek számára tartott meseterápiák és a már többedszerre megrendezett Aranyalma Mesefesztivál célja, hogy mindenki megtapasztalhassa az elfogadó szeretetet, az egyénre szabott figyelmet, a szép és lehetőségekkel teli a világ reményét. Fontosnak tartják a hasonló célokért küzdő szervezetek összefogását is, így együttműködés alakult ki számos számos női civil szervezettel (Anyahajó Anyaközpont Egyesület, JÓL-LÉT Alapítvány, HellóAnyu, Holdam Egyesület, Regina Alapítvány, Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, Nőkért Egyesület). A szervezetről további információ a Szávitri Alapítvány facebook oldalán olvasható: https://www.facebook.com/pg/szavitrialapitvany.